ОБЩЕСТВО

Румен Драганов: Усетите ли проблем с агресия в характера си, потърсете помощ от психоаналитик

Редактор: Александър Дечев

Кадър: „Нова телевизия“

Експертът по туризъм Румен Драганов призова хората, които усетят някакъв проблем в характера си, да търсят помощ от психолог. По думите му, така може да се намалят случаите на домашното насилие.

„Превенцията е много важна от най-ранна детска възраст и по-нататък в обществото. Примерът, който трябва да се дава.

Много е важно хората, които имат такъв проблем, да се обърнат към психоаналитик. Светът се модернизира. Вече има специалисти. Ако аз имам проблем и виждам, че съм по-агресивен, изпадам в такива ситуации, мога да поискам съвет. Ние в България не използваме психоаналитици, ние само гледаме по американските филми такива неща“, посочи той в предаването „Пресечна точка“ по „Нова телевизия“.
„Хората трябва да се обърнат тогава, когато имат проблем. Ние имаме пострадали от всякаква страна. По някой път това, което се случва с насилника, който може би действително не е искал да бъде насилник, и е могло да му се помогне предварително. Било чрез различни упражнения. Това се отнася в днешното напрегнато време почти за всеки случай. Веднага ако почувствате, че вашият партньор е в състояние, което е ненормално, вземете мерки. Избягайте, скрийте се. Защото когато вие сте в една такава среда и премълчавате, вие сте жертва“, смята Драганов.

ПРОЧЕТИ

Back to top button