ПОЛИТИКА

Станишев дръпна за ухото на „Възраждане“, посочи голяма грешка

Бившият премиер и настоящ евродепутат Сергей Станишев отправи лека забележка към „Възраждане“. Лека, но все пак забележка.

„Ако „Възраждане“, които сега активно защитават Паметника на Съветската армия, бяха подкрепили Ваня Григорова, сигурно щяхме да имаме друг кмет“, коментира той в ефира на БНТ и добави, че вижда политическо бъдеще в нея.

Станишев се обърна към управляващите със саркастично предложение: на мястото на Паметника на Съветската армия да се сложи постамент на лидерите на „Тройната сглобка“: да стоят и да гледат София.

„Историята е за това да извличаме уроци. Тези, които го направиха, ще бъдат наказани от българите на следващите избори“, прогнозира Станишев.

„Българската десница нищо старо не е забравила, нищо ново не е научила, както през 90-те години се занимаваха с разруха. Създадоха се мътните води, създали грозната приватизация – това свърши работа на едно голямо отвличане на вниманието, раздели обществото. И сега го разделят.

Правят го ужасно бездарно и аматьорски, както рушиха мавзолея на Георги Димитров на три пъти“, зобави още той.

Той е убеден, че промените в Конституцията, които депутатите приеха вече почти напълно, ще бъдат оспорени.

„Първо – процедурно, дали е трябвало да се гласуват със 160 или 180 гласа и дали част от тях не изискват Велико народно събрание.

Промените свързани с правомощията на президента очевидно са конюнктурни. За съдебната реформа – очевидно е, че промените ще бъдат адресирани към Конституционния съд“.

Станишев е против това министрите и депутатите де могат да са с двойно гражданство.

„Според мен, хората, които управляват държавата, трябва да имат една лоялност – към България“, аргументира се евродепутатът и добави, че идеята президентът да посочва служебен премиер от списък с хора също не е добра идея.

„Бюджетът може да провали целта за членство на България в еврозоната“, изрази още притеснение той.

ПРОЧЕТИ

Back to top button