МИСТЕРИИ

Суеверия за високосната година: Сложите ли това бижу през 2024-а, чакат ви пари и щастие

Настъпващата след броени дни 2024 година ще бъде високосна, с което са свързани и много поверия, относно това какво може и не може да се правят в този времеви период.

Едно от най-известните и у нас, и по света е носенето на сребро, което се вярва, че притежава тайна сила –  да гони лошия късмет от притежателя му. Затова в миналото, за да гонят бедите, хората носели поне сребърна монета за здраве, а сега – носят сребърни бижута.

Казват и че, ако в годината има 366 дни, то не е хубаво да се сключва брак, тъй като е обречен на бърз провал.

Но и разводите не са за предпочитане, тъй като според поверието нито един от бившите партньори не ще намери личното си щастие за напред.

Не се дори строи къща –  грози я разруха, бедност и пожар, а живущите в нея – болести и нещастия. Нито се сменя работното място, тъй като късметът бягал, нито се продава недвижимо имущество или ценни вещи. 

Не се сключват и важни сделки, тъй като носят разочарование. Считало се и че лош късмет носи на бебето, ако бременната му майка се подстриже косата си на високосна година.

В миналото хората вярвали и през високосните години има най-много природни бедствия – изригвали вулкани, ставали наводнения и дори мощни земетресения.

Дали обаче, човек ще се поддадете на суеверията – зависи изцяло от него, а и хората от край време спазват редица ритуали за късмет.

За това какво е писано да стане през предстоящата година се гадае и по късметите, които слагаме в баницата на Нова година. Рецептите за нея са безброй, както и късметите, които в миналото не са били на листче, а наречени по дрянови пръчки.

Микроблейдинг

ИЗТОЧНИК:Суеверия за високосната година: Сложите ли това бижу през 2024-а, чакат ви пари и щастие

ПРОЧЕТИ

Back to top button