ОБЩЕСТВО

Теодора Йовчева: Денков вече може с голяма свобода да влезе в предизборна кампания

Редактор: Александър Дечев

Кадър: „Нова телевизия“

„Аз мисля, че темата кой предизвика предсрочни избори и изострената конфронтация между бивши управляващи и подкрепящи партии започна още преди 2-3 седмици. . Единственото ново е, че се включи и премиера Николай Денков. Според мен той досега не се е включвал, защото заемаше и продължава да заема висок институционален пост и би било принизяване да слезе на нивото на ежедневните класически конфронтации“.

Това заяви в предаването „Пресечна точка“ по „Нова телевизия“ политологът Теодора Йовчева.

„Тъй като обаче се очаква до часове или до няколко дни постът му да бъде освободен, вече с много по-голяма свобода може да влезе в предизборна кампания и очевидно една от основите теми ще бъде кой предизвика предсрочни избори. От тази гледна точка той може да адресира този плоблем. Друг е въпросът дали този проблем може да изгуби своята сила“, смята тя.

„В правителството на Филип Димитров ДПС беше част от парламентарното мнозинство. Така че демонизирането на ДПС започна точно от края на 90-те години. От тази гледна точка в началото ДПС не се разглежда в такава степен като такова зло“, заяви още Йовчева.

ПРОЧЕТИ

Back to top button