ОБЩЕСТВО

Топ шефовете в МВР с горещи разкрития за въоръжения грабеж в Стара Загора ВИДЕО

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обяви, че за по-малко от пет часа извършителят на въоръжения грабеж в Стара Загора е установен и задържан.

Главният секретар на МВР Живко Коцев заяви, че реакцията на полицейските служители е адекватна, след сигнала е установен е и задържан извършителят, който е с богато криминално минало, има присъда, която не е въведена в изпълнение и са събрани достатъчни доказателства.

Гол като пушка: Скандални разкрития за въоръжения обир в Стара Загора

Той поздрави служителите за „изключително адекватната, бърза и професионална намеса“.

„Става въпрос за оръжие от типа на хладните, не за огнестрелно, така че в момента това се изяснява“, обясни Коцев.

По отношение на случая в благоевградското село Вълкосел той заяви: „Това поведение е красноречиво доказателство, че нашите колеги трябва да имат съвършено нов подход към взаимоотношенията към гражданите, когато се упражняват полицейски правомощия“.

Коцев е разпоредил проверка за това дали полицай системно е тормозил жители на село Вълкосел, Община Гоце Делчев.

припомня, че в социалните мрежи беше разпространен видеоклип, който показва как униформен заплашва гражданин. Предстои да бъдат проведени разговори с кмета на Вълкосел и с местното население, каза още Коцев. В областната дирекция на МВР вече е започнала отделна дисциплинарна проверка.

На въпрос дали ще продължи да е министър и след ротацията, Калин Стоянов коментира, че решението за това е на Николай Денков, Мария Габриел и политическите лидери.

„Не съм аз човекът, който да даде оценка сам на себе си. Има доста положителни неща, които сме направили, те също ще бъдат част от изслушването“, допълни Стоянов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

ПРОЧЕТИ

Back to top button