ОБЩЕСТВО

Тръмп нарече Байдън „разрушител на американската демокрация“

кадър: БНТ

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се опита снощи да обърне общественото мнение срещу своя евентуален съперник на президентските избори през ноември догодина – настоящия държавен глава Джо Байдън, като го нарече „разрушител на американската демокрация“ по време на своя предизборна среща със симпатизанти в Сидър Рапидс, щата Айова, предаде Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че републиканецът Тръмп, който се опита да отмени резултатите от предните избори, в които демократът Байдън го победи, атакува със същите обвинения, на които е бил подложен той от настоящия президент в миналото. Засега Тръмп доминира в предпочитанията на гласоподователите за президентската номинация на Републиканската партия, предава БТА. 

Според АП в Айова Тръмп е изложил пред избирателите най-ясния си довод защо те трябва да виждат в Байдън по-голяма заплаха за демокрацията от самия него.

Бившият президент отново зае позицията, че заведените срещу него четири наказателни дела показват как опонентът му злоупотребява с федералната съдебна власт.

„Той използва властта като оръжие срещу опонентите си като политически тиранин от Третия свят. Байдън и неговите радикални леви съюзници обичат да се представят като демократични съюзници. Джо Байдън не е защитникът на американската демокрация, той е разрушителят на американската демокрация“, заяви Тръмп пред събралото се множество.

ПРОЧЕТИ

Back to top button