ПОЛИТИКА

Хвърчи перушина: Гроздан Караджов съсипа Христо Иванов

Гроздан Караджов гостува на предаването „Панорама“ по БНТ, където съсипа своя колега от парламента Христо Иванов. Вторият бе поканен да коментира реформите в държавата. 

„Няма истински реформи, предложени от сегашното управление. Има едни имитации.

Ако ме питате какви сме, ние всички сме маскари“, започна Грозданов да хапе своя колега.

Караджов не пропусна да атакува гостуващия в студиото Христо Иванов и с думите, че е казал „Толкова много неща и толкова неверни“.

„Ние по Конституция винаги имаме правителство. Нямаме парламент… НА нас ни е нужно ефективно и работещо българско правителство, каквото в момента нямаме. Какво е свършило правителството?

В енергетиката нещо направено ли е? Не е направено. В социалната сфера? Най-малкото трябваше да се премахнат тези унизителни ТЕЛК-ове. Защо тази много малка стъпка не реши това правителство? В образованието нещо реши ли се?

Кичат се с лаври как помагали на Украйна. Нищо не е стигнало в Украйна. Един чифт ръкавици не са стигнали“, заяви възмутен Караджов. 

Караджов не пропусна и меморандума, който ПП ултимативно представиха пред ГЕРБ, за да може ротацията в кабинета да се състои. 

„80% от този меморандум се занимава как ще си поделите постовете. Най-отговорно сте си го записали. Но нямам представа кой го е измислил.

Не е парадокс, че политическите сили избират регулаторите. В цяла Европа регулаторите на отделни икономически сектори, където има възможност да се образуват „вредни сборове“, там държавата се намесва чрез независимия регулатор.

Който на първо място е независим от тези, които ще регулират. И на второ място е независим политически. Не е вярно, че сте разрешили в този меморандум ние да предлагаме. Отговорността, за която говори Христо Иванов, е просто един смокинов лист“.

„След схемата 3-5-8 това е най-грозната подялба на държавата“, заяви Гроздан Караджов.

Христо Иванов се опита да оправдае „маймурандума“, заявявайки, че думите на опонента му са „евтино лицемерие“. „Вашето са голи приказки, които до тука не се покриха с нищо“, отряза го Караджов.

ПРОЧЕТИ

Back to top button