ПОЛИТИКА

Цирк в НС! Балабанов към Борисов: Ако бяхте жена, щяхте да сте постоянно бременна TV

Депутатите приеха четири проекта за промени в състава на постоянни парламентарни комисии.

Според приетите промени Милена Димова става член на Комисията по правни въпроси. Със 131 гласа „за“ и 3 „въздържали се“ Драгомир Драганов стана член на Комисията по околона среда и водите. Маноил Манев бе избран за председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Със 104 гласа „за“, 7 „против“ и 12 „въздържали се“ депутатите избраха Христо Терзийски за зам.-председател на комисията и Валентин Радев за член на комисията. Още от приетите решения Милена Димова вече не е член на Комисита по въпроси, свързани с Европейски съюз, Шенген и еврозоната.

Межувременно парламентът отхвърли предложението на „Възраждане“ за изслушване на министъра на образованието Галин Цоков относно продажбата на образователната платформа “Школо” на британска компания

„Притежаването на тази огромна база данни, работата с нея, администрирането на тази огромна база данни от една чужда фирма е огромен пробив в националната сигурност.

Тъй като тук има едни просташки смехове, само да кажа следното, за разлика от образователната система, която наистина е част от националната сигурност, но не се възприема така, със здравната система не е така. Там личните данни не се обработват от чужди фирми, обработват се от „Информационно обслужване“.

Ние имаме предложение, което сме внесли вече в парламента, за преминаване на тези лични данни към „Информационно обслужване“, т. е. те да бъдат единствено и само предмет на работа на българската държава“, заяви Костадин Костадинов. 

От парламентарните групи на „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ГЕРБ – СДС излязоха с декларация по повод 170-годишнината от рождението на Стефан Стамболов.

„Съвсем млад участва в революционно освободителното движение на първи революционен окръг. Същевременно придобива изключителна популярност като революционен поет. Неговите стихове пеят и рецитират всички. 

След Освобождението Стамболов продължава да пише като публицист, редактор и сътрудник на редица издания. Това е само началото на изключителната кариера и съдба на един от най-значимите български политици и общественици.

Стамболов е носител на голяма цел – освобождението на поробеното отечество и създаване на независима национална държава, обхващаща в пределите си всички земи, обитавани от българско население. 

Стамболов участва във всяко значимо събитие от вътрешнополитическия живот на страната – изборите за Учредително събрание, суспендирането на Конституцията, борбата с режима на пълномощията, Съединението на Княжество България с Източна Румелия и Сръбско-българската война, детронирането на княз Александър I, както и заеманите от Стамболов длъжности на народен представител, заместник-председател и председател на Народното събрание, регент и министър-председател“, заяви в декларация Елисавета Белобрадова от ПП-ДБ. 

Едно от реалните олицетворения на некадърността и лицемрието си има име и неговото име е Асен Василев. Това заяви в декларация от парламентарната трибуна Станислав Балабанов от „Има такъв народ“. 

„През миналата година финансовият министър Асен Василев похарчи 9 млрд. лв. за 9 дни. Преди около месец изхарчи 11 млрд. лв. за няколко седмици. Това бяха парите на българските граждани от данъци.

Финансовият министър, който ще направи държавния ни дълг 49 млрд. лв. пари, които ще плащате вие, децата ви и децата на децата ви. Василев се е подвизавал и в частния бизнес.

Бившите му бизнес партньори го определят като много умен. Всеки, който е работил с него, след това го е съдил. Той е умен измамник. Умно си продава имота на ул. „Чаталджа“ заедно с Даниел Лорер на чистата като сълза г-жа Арнаудова.

Какво каза Бойко Борисов по темата “Попитах Кирил Петков, ген. Атанасов, Асен Василев. Те ме увериха, че няма нищо, което да ме притеснява. Аз съм длъжен да им вярвам“. На кого вярвате г-н Борсов? На Кирил Петков, който ви арестува, по ваши думи, пред внуците ви.

Или на ген. Атанасов, който каза, че правителството на Борисов обслужи плана ан Путин за войната в Украйна. Да вярвате накогио- на кп който ви арестуъва или а генерала – бнб обслъжи плана на Путин за войната в Украйан.

Или на Христо Иванов, според когото руските агенти, които угаждат на Путин са Доган и Борисов“, попита Балабанов. „Г-н Борисов много сте наивен. Ако бяхте жена щяхте да сте постоянно бременна. Като гледам сглобката ПП-ДБ постоянно се опитват да забременеят от ДПС“, добави Балабанов.

По думите му Асен Василев е олицетворение на лъжата и „когато се реформирала съдебната система, тогава той щял да бъде в затвора“.

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за енергетиката. Според заложените изменения се предвижда по-гъвкаво работно време за служителите във ВЕЦ и ПАВЕЦ. Дежурните екипи ще могат да работят на смени с максимална продължителност до 12 часа, независимо от продължителността на намаленото работно време, което да осигури възможност за двусменен режим на работа. Законопроектът е внесен от Драгомир Стойнев и Георги Гьоков.

ПРОЧЕТИ

Back to top button