ПОЛИТИКА

Премиерът с горещи новини какво се умува, за да удари рамо на българите през зимата

По принцип служебното правителство няма и не може да има собствена политика по доходите, включително и за тяхното увеличение, а е длъжно да следва заварената политика, включително действащото законодателство. Това каза по време на  петъчния парламентарен контрол служебният премиер Гълъб Донев.

„Това, което направи служебното правителство по отношение на доходите, за да може да помогне на българските граждани да посрещнат есенно-зимния сезон, е да отпусне допълнителни 20 млн. лева към лица и семейства, които са извън обсега на подпомогнатите за отоплението през зимата.

Допълнително са включени 40 хил. лица и семейства“, каза още Донев.

„Към настоящия момент служебното правителство няма право да формира политика по доходите, а прилага политиката такава, каквато е заварена от предходното редовно правителство, с параметрите, които са гласувани от Народното събрание в Закона за държавния бюджет“, заяви Донев.

Гълъб Донев отговори на въпрос на председателя на парламентарната група на „БСП за България“ Корнелия Нинова, която поиска премиерът да обясни какво предлага служебният кабинет за увеличаване на доходите в настоящия момент.

ПРОЧЕТИ

Back to top button