ОБЩЕСТВО

Българите ще спраскат от почивки този остров, въпреки големите цени

Щурмуваме Тасос за Деня на независимостта. Цената е 120 лв. на човек на ден на база полупансион, като местата в много от хотелите на гръцкия остров вече са заети, показа справка сред няколко туроператорски агенции, пише Телеграф бг.

Популярни дестинации за дългия уикенд са още Румъния и Турция, а в България най-много оферти има за Троян, Сандански, Хисаря, където една нощувка излиза около 50 лв.

на промоция. За три дни в Румъния цената е 157 лв., а за седмица в Турция ще платите 500 лв. на човек.

Оферти

Офертите за настаняване в един от хотелите в Троян започват от 446 лв. за двама на база полупансион за две нощувки.

В пакета влиза еднократно използване на сауна с малък контрастен басейн с хидромасажор, както и неограничено време във фитнеса на хотела.

За дете над 4 години трябва да доплатите 60 лв. на ден. Популярни за почивните дни от 22 до 24 декември са и предложенията за Сандански, Банско, Хисаря и Рибарица. Цените тръгват от 55 лв. на човек на ден за Банско на база полупансион.

За Сандански трябва да предвидите 121 лв., а за Хисаря и Рибарица съответно по 110 и 98 лв. за нощувка със закуска и вечеря.

Фиеста

Към Троян се очаква напливът за дългия уикенд да бъде голям заради Фестивала на сливата, който ще се проведе в града от 22 до 24 септември, обясниха туроператори.

Любителите на сливовата ракия могат да завършат фиестата вечерта в “Черни Вит”, където шеф готвачи ще представят петстепенно меню с българското зелено сирене.

То е със световна слава и е препоръчано от списание “Таймс” като едно от 19-те ястия, които всеки турист трябва да опита в Европа.

Сред изкушенията за небцето за първи път ще бъде сервирано и сиренето на Петко Славейков от 1870 г. – картофи с прясно сирене.  

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button