ЛЮБОПИТНО

Binance ще образова българите за крипто и блокчейн

Търгуването с криптовалути става все по-популярно в последните години и дори се е превърнало в основен доход на много хора. Масово обаче все още се наблюдава недоверие към този тип инвестиции. Според Binance, най-голямата крипто борса в света, това се дължи на липсата на достатъчно информираност по тази тема. Именно поради тази причина организира уебинар за напълно начинаещи, които са готови да се запознаят с този нов вид инвестиция.

Първото събитие ще се проведе на 31 август 2022 г.

Борсата ще работи за подобряване на крипто и блокчейн осведомеността в България, като осигури актуална и подробна информация за крипто пазара на достъпен език. Според специалистите липсата на достатъчно ресурси на достъпен български език е основна част от проблема. Доста от хората, които се занимават с този тип търговия, се информират от чуждестранни страници, но за да достигне до цялата крипто общност, Binance предлага вече услугите си, обученията си и информационните си материали на български език.

Друга стъпка, която Binance ще предприеме, за обучаването на българите в крипто търговия е организиране на онлайн, присъствени събития и уъркшопове. Те ще са предназначени специално за българската публика и в комбинация с безплатните образователните ресурси на Binance Academy. Всеки, независимо дали начинаещ или напреднал, ще разбере блокчейн в дълбочина и ще може да търгува с крипто валути.

Сигурността всъщност е основното нещо, което притеснява търговците. Хората, които не са се информирали за блокчейн и крипто услугите, често виждат търговията с валути като вид хазарт. Истината обаче е, че чрез правилните наблюдения и обучения, всеки може да се убеди, че това не е така. Въпреки това, за допълнителното спокойствие на търговците Binance е една от малкото борси в света с програма за “отговорно търгуване” (Responsible trading). Отговорната търговия е свързана с упражняване на контрол върху вашите сделки и поемане на отговорност за вашите действия. Да търгувате отговорно означава също да разберете кога може да не сте подходящ за търговия. Отговорните търговци не надхвърлят възможностите си. С други думи, компанията призовава никога да не рискувате средства, които не можете да си позволите да загубите.

Крипто борсата споделя, че всеки трябва да направи собствено проучване преди да инвестира като друг вид мярка за сигурност. Извършването на собствено проучване, популяризирано от крипто ентусиастите, е често срещана фраза, използвана в крипто инвестирането и търговията. Идеята зад този термин е да се намали броят на неинформираните инвеститори, като се насърчат потребителите да не следват сляпо думите на другите. Всички нови проекти или области на интерес трябва да бъдат обект на значителни проучвания, преди да бъдат разгледани за инвестиция. Binance Academy може да положи основи в знанията, но когато става дума за същинска търговия е важно всеки да разгледа подробно наличната информация и да прецени за себе си дали инвестицията ще е успешна. Обученията дават добри съвети, но не могат да заменят опита и допълнителните проучвания.

Binance е една от най-безопасните платформи, когато става дума за крипто. Компанията вярва, че само чрез подходящо образование, повече и по-достъпна информация крипто пазарът в България може да се увеличи.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button