ОБЩЕСТВО

Борисов огласи какво са обсъждали с австрийския канцлер СНИМКА

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с австрийския канцлер Карл Нехамер. Това съобщи самият той в профила си във Фейсбук, където и разкри какво са обсъдили двамата държавници. 

Ето какво написа Борисов: 

Миграцията не е национален, а общ европейски проблем. Увеличеният миграционен натиск към Европа ни задължава да се борим заедно за общите ни граници.

Това заявих по време на среща с моя голям приятел канцлера на Австрия Карл Нехамер. По време на разговора заявих, че ГЕРБ е партията, която лидира всички процеси в парламента, които препотвърдиха евроатлантическата ориентация на България.

Като пример посочих приетите закони за 100% диверсификация на руското ядрено гориво, за отказа за внос на руски газ, за Лукойл, за предоставяне на военна помощ на Украйна, за построяването на два нови ядрени реактора IP-1000, както и процесите по евроинтеграцията на Република Северна Македония и страните от Западните Балкани.

По време на срещата изразих надежда, че общия европейски ангажимент за подкрепа на Украйна и украинския народ ще продължи. Руската агресия няма място в съвременния демократичен свят.

С Карл бяхме категорични, че партиите от Европейската народна партия трябва винаги да се подкрепяме. Уверени сме, че само заедно можем да решаваме проблемите на Европа и предизвикателствата пред демократичния свят.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button