ПОЛИТИКА

ДБ: Оставка на министъра на енергетиката, действията му са пълен провал ВИДЕО

Искаме оставката на служебния министър на енергетиката. Действията му за решаване на газовата криза са „пълен провал”. Това  по NOVA News кандидатът за депутат от „Демократична България” Мартин Димитров.

„ДБ беше единствената коалиция, която каза, че разговори с „Газпром” въобще не трябва да има.

ГЕРБ казаха, че трябва да има разговори с „Газпром” и трябва да се използва договора до края на годината. „Възраждане” казаха същото. БСП казаха същото. И какъв е резултатът?

Нищо не се случи. Отказаха им срещи и ги унизиха. Това сега ни дава повод да поискаме оставката на служебния министър на енергетиката”, подчерта той  в отговор на въпроса как може да се реши проблема с газовите доставки и трябва ли да се върнем на масата на преговорите с „Газпром”.

Радев: Цената на бензина падна под 3 лева – поздравявам правителството

По думите на Димитров действията на енергийния министър Росен Христов са „пълен провал”. „Да върнеш 7те танкера, които са алтернатива, които ЕК ти е договорила. Защото това не стана ясно в България, защото ЕК е предложила тези танкери. А вместо това да кажеш „Неизбежно ми е да говоря с Москва”, да отидеш там и да ти откажат разговори – това означава, че твоята стратегия се е провалила и трябва да си тръгнеш”, категоричен е той.

И допълни:”Този човек е спешно за смяна. Не трябваше да има разговори с Москва, трябваше като цяла Европа да се работи по алтернативи”.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button