ПОЛИТИКА

Ирена Анастасова, БСП: Политика по доходите е наш първи приоритет

“Благодарение на БСП, в това правителство бяха постигнати много социални придобивки както за младите семейства и децата, така и за възрастните хора.” Това заяви водачът на листата на “БСП за България” в Монтана Ирена Анастасова в предизборен дебат по bTV. 

“В нашата програма е записано от следващата година минималната работна заплата да се увеличи на 850 лв.”, каза тя, подчертавайки, че за БСП доходите на хората винаги са били първи приоритет.

“Затова считаме, че една от най-спешните мерки, която трябва да се наложи, е мораториум върху цената на тока, водата и газа, както и социалните мерки да бъдат продължени”, добави социалистката. 

“Да гледаш към Русия или да гледаш към Европа не е нито назад, нито напред. Което и да е българско управление, ако защитава българския национален интерес, ще гледа навсякъде”, категорична бе Ирена Анастасова, припомняйки, че левицата първа настояваше да се възобновят незабавно разговорите с “Газпром” и която каза, че не може България да допусне влошаване на отношенията с Русия след изгонването на 70-те руски дипломати.  

“Българската социалистическа партия, преди да е социалистическа и преди да е партия, е българска и ние в годините назад сме доказали, че най-важният за нас е българският национален интерес. В случая ние имаме нужда от евтини и сигурни доставки на газ. Това можеше да се случи при преговори с “Газпром”, а можеше и да не се случи, но тези преговори не се състояха.

Така че ние сме за това да се разговаря с всички партньори, без да се изключва “Газпром”, и да се подобрят отношенията с Русия. България и ние като партия сме доказали принадлежността си към ЕС и НАТО, но това не означава, че трябва да влошаваме отношенията си с Русия”, коментира кандидатът за народен представител. 

“Смятам, че всеки човек и всяка партия трябва да бъдат преценявани не по това, което говори, а по това, което върши. За тези 6 месеца в управлението БСП изпълни огромна част от своите обещания в социалната сфера.

Нашата грижа винаги са били хората. Със самочувствие за добре свършена работа в социалната сфера отиваме към тези избори. Разчитаме на младите хора, на възрастните хора, тези, на които помогнахме, да ни подкрепят с №28 в бюлетината”, каза в заключение Ирена Анастасова.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button