ОБЩЕСТВО

Мистерията около смъртта на топ мениджъра на “Лукойл“ Равил Маганов се заплита

67-годишният председател на Съвета на директорите на „Лукойл” Равил Маганов се е самоубил. Това съобщават от правоохранителните органи в Москва, заели се с разплитането на мистериозната му смърт.

Както съобщи, трупът на топ мениджъра бе открит рано тази сутрин под прозорците на  Централната клинична болница в западната част на руската столица. Според появилата се информация, Маганов е паднал от прозорец на шестия етаж и е починал в резултат на получените травми.

Равил Маганов е влязъл в болницата със сърдечен пристъп. Лекарите са му поставили и още една диагноза – депресия, заради която е приемал антидепресанти.

От болницата твърдят, че предприемачът е бил при тях заедно със съпругата си. В момента на смъртта му обаче тя е отсъствала.

В стаята му не е открито предсмъртно писмо. Имало е само кутия с цигари.

На трупа на Маганов се натъкнали служители на лечебното заведение.

Новината за кончината на 67-годишния мъж бе потвърдена и от пресслужбата на „Лукойл”. От там обаче съобщават, че причината за смъртта му е заболяване.

„С дълбоко прискърбие съобщаваме, че след тежко боледуване почина Равил Маганов, председател на Съвета на директорите на „Лукойл“”, се казва в публикацията на сайта на компанията.

Равил Маганов застава начело на борда на директорите на „Лукойл” през 2020 г., след смъртта на своя предшественик Валерий Грайфер. Работи в компанията от 1993 г.

Според корпоративната легенда именно той е измислил наименованието на нефтодобивния гигант – от  първите букви от градовете Лангепас, Урай и Когалим.

„Вагит Алекперов го хареса толкова много, че дори даде на Маганов награда от 300 рубли“, разказват запознати.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button