ОБЩЕСТВО

Надежда Нейнски: Доста тъмни сили са разочаровани

Снимка Булфото, архив

Надежда Нейнски коментира съставянето на кабинет:

Вариантът за излизане от дълбоката политическа криза е създаването на евроатлантическо мнозинство. Това заяви в ефира на БиТиВи бившият външен министър Надежда Нейнски.

Според нея съставянето на редовен кабинет е могло да бъде направено и по друг начин. Тя поясни, че периода след изборите е преминал във взаимно противопоставяне.

По думите й отговорността на тези, които взеха решението за ротационния модел в момента е голяма. Трябва да се изгради доверие между партиите, без него няма как да се осъществят реформите, поясни тя.

Нейнски посочи, че това което се създава има своите душмани. Доста тъмни сили са разочаровани. Очаквам силна съпротива и опит да се разделят ГЕРБ и ПП/ДБ. Важно е и какво послание ще изпратят партиите до твърдия си електорат, добави тя.

Нейнски заяви, че добро или лошо, решението вече е взето. Тя подчерта, че изграждането на взаимно доверие между партиите не трябва да остава на заден план.

Местните избори ще са голямо предизвикателство за една подобна сглобка. Те са политическа реалност, през която тази иновация трябва да премине, посочи бившият министър.

ГЕРБ и ПП/ДБ ще покажат дали евроатлантизма може да реши проблемите в България. Едно авторитетно, стабилно правителство, ще може да решава външно и вътрешнополитическите проблеми, каза още тя.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button

����� ������

�������� �� ����

������ �� �������