ОБЩЕСТВО

Нови данни: Ето какво е трябвало да прави Гешев преди инцидента

По последна информация Иван Гешев е трябвало да пътува за Турция, но в последния момент се е отклонил за събитие на младшите прокурори.

Пътувал е в брониран автомобил, с който е бил в Украйна. По него има щети, както и по дървета около пътя. Днес взривно устройство избухна пред кортежа на Гешев.

Предполага се, че в него е имало сачми.

Още разкрития за покушението срещу главния прокурор край Самоков

Проверява се дали е имало теч на информация за промяната на маршрута на главния прокурор.

Гешев много пъти е казвал, че има заплахи срещу него. „Кой ли не е казал лоша дума за мен“, цитиран е обвинител номер 1.

Освен това, изключително малко хора знаят какъв е маршрутът на кортежите на главния прокурор.

Това поражда въпроса откъде е изтекла информацията, съобщава БНТ.

Директорът на Националната следствена служба и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов работи на място. Вътрешният министър също пътува към  мястото на инцидента.

Взривът срещу кортежа на главния прокурор Иван Гешев е бил много мощен, не за сплашване. Това съобщиха разследващи, които са на мястото на опита за атентат срещу обвинител № 1. Намерени са осколки. Те сочат, че взривът е бил насочен, пише „Стандарт нюз“.

По стъклата на бронирания автомобил, в който се е движел Гешев, има поражения, но Иван Гешев не е пострадал.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров съобщи, че ранени няма. Твърди се обаче, че един служител на НСО е леко пострадал. Той не е хоспитализиран, възстановява се в домашни условия.

Взривът е избухнал около 11, 45 часа, съобщи още Петър Тодоров. Той е в Бургас, тъй като е в отпуск, който светкавично е прекъснал.

Няма пострадали – нито главният прокурор нито съпровождащият го екип, нито други лица, каза Петър Тодоров пред репортери в морския град.

Той направи кратко изявление без да отговаря на въпроси.

По случая са вдигнати всички сили, които са необходими, за провеждане на мероприятията по изясняване на ситуацията, каза главният секретар на МВР.

Министър Иван Демерджиев е в контакт с всички служби. Формиран е щаб с участието на МВР, ДАНС, Жандармерията.

Утре премиерът Гълъб Донев свиква специално съвещания в Министерски съвет, в което ще участват вицепремиера и вътрешен министър Иван Демерджиев, всички служби, НСО, ДАНС, Жандармерията, прокуратурата.

Там информацията ще бъде обобщена и ще се предприемат действия, каза Тодоров.

Ще изпълняваме всички разпореждания на прокуратурата. Недопустимо е да има заплаха за живота и здравето на българските граждани. Нашите действия ще бъдат категорично в защита на живота, здравето и имуществото на всеки български гражданин, каза Тодоров.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button