ОБЩЕСТВО

Писателката Здравка Евтимова: Талантливите хора често са самотни, често ги боли

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова нюз

Трудно е да сблюскаш 3 март и 24 май като национални празници. Важни дати са. Ако трябва да избирам, ще избера 3 март, защото към него съм привикнала. 

Това коментира пред Нова нюз писателката Здравка Евтимова.

 

Получих писмо от МОН, с което искаха моето съгласие да стана духовен посланик към децата. Много се надявам да мога да помогна на талантливи деца от България, защото има много такива. Огромната ми надежда е не само да открием талантливите деца, но и да запознаем България с това, което те са сътворили. Да накараме България не само да ги обикне, да им подаде ръка, за да може да се почуувстват оценени. Ще се опитвам да намеря деца, които умеят да разказват своите истории, но и България да ги чуе. Талантът е нещо много крехко. Ако го сложиш в служба на идея, която не ти е близка, която дълбоко те отблъсква, но пък е печеливша, тогава талантът умира, коментира тя.

Талантливите хора често са самотни. Често ги боли. Важно е как подхождаме към такъв човек. Не бива да му създадем усещане, че е велик, а да му кажем, че талантът изисква изключително чувство за чесност и почтеност. Да обясним какво означава честност – то е не само ти да бъдеш щастлив от това, което с ъздаваш, но да правиш щастливи и хората, коментира тя. 

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button