РЕЦЕПТИ

Саша Везенков шокира американците – Вкусни Кулинарни Рецепти

Саша Везенков шокира американците

15 Септември 2023, 15:00

В щатите удивени, че нашенецът говори перфектно английски, гръцки, испански и български

Българската баскетболна звезда Александър Везенков бързо започна да печели симпатиите на американците. Неговите нови съотборници в „Сакраменто Кингс“ са изключително впечатлени от интелекта на Саша, който вече е определян като един от най-умните играчи в НБА, пише България Днес.

Везенков изуми новите си колеги в лигата на извънземните с полиглотските си умения. Още при представянето си Везенков изненада местните медии с перфектния си английски, за което специално бе поздравен от репортерите. Освен това нашето момче говори свободно гръцки, испански и естествено български.
Баскетболист №1 на Европа е роден в Кипър и признава, че неговият първи език е гръцкият. Въпреки че почти цял живот работи в чужбина, Везенков не е забравил по никакъв начин българския. А от тригодишния си престой в „Барселона“ е у научил добре испански.

„С лекота се вписа при пристигането си, сякаш е тук от доста отдавна – казва за Везенков една от звездите на „Сакраменто“ ДеАрън фокс. – Момчето е много интелигентно, знае един куп езици, няма никакви проблеми да общува с всички. Колко езици знае този човек – уау! Аз говоря само един, и то не особено добре! Баскетболната му интелигентност също е очевидна“, казва още съотборникът на българина.

В момента Везенков се готви с новите си съотборници за старта на сезона в НБА. Лигата на извънземните стартира на 25 октомври, а на 30-и българинът ще се изправи срещу най-голямата баскетболна звезда в момента – Краля Леброн Джеймс и неговия „Лос Анджелис Лейкърс“. Везенков бързо се адаптира и се представя повече от добре в тренировките „Трябва да го видите как тренира – казва съотборникът му Фокс. – Как стреля шут след шут, колко здраво работи. Невероятен е! Защото играе умен баскетбол. Идеален е за „Сакраменто“. Разбира какво искаме да направим, а е тук от съвсем отскоро. Добавя още едно парче от пъзела за тима ни, той е новото ни оръжие. Ще ни направи по-силни, убеден съм. Стрелбата му от средно и далечно разстояние е отлична, на тренировки стреля като с автоматично оръжие, изстрелва топката много бързо и отсечено“ – хвали българина Фокс.

Пожелаваме на Везенков много победи с новия му отбор и да не пропусне нито една тройка!

Източник: Вкусни Кулирнари Рецепти

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button