ОБЩЕСТВО

Синоптикът Янков шашна с прогноза: Живакът скача до 36° през уикенда, а после…

През предстоящите 3 почивни дни ще се радваме на хубаво време с много слънце.

„Ще има повишение на температурите, разкъсана облачност с повече слънце в следобедните часове. Превалявания се очакват утре главно над планинските райони. През следващите дни температурите ще се повишат чувствително – до 36 градуса, в София – 31.

 

Летни стойности ще напомнят за отиващото си лято. Астрономическата есен настъпва в неделя със захлаждане. Валежи започват в неделя през нощта, продължават в понеделник и вторник със слабо захлаждане, очакваните температури ще са 22-29 градуса“, прогнозира пред Bulgaria ON AIR синоптикът Петър Янков.

Очаквания са септември да завърши с ниска облачност и мъгли по Черноморието, а на запад ще има повече слънце. През последната седмица от месеца ще има обилни валежи в Гърция, които в по-малка степен ще засегнат и България. 

„На юг от Лариса се очакват валежи от 80 л на кв.м. В Солун и северно до Сандански максимумът ще бъде 7-10 литра, ние няма да бъдем ощетени от тези валежи, при нас ще бъдат по-слаби. Циклонът ще се изнесе на юг и бързо „ще умре“, допълни синоптикът.

През уикенда планините ще бъдат подходящи за туризъм. 

„Приятно ще бъде времето в събота и неделя за планински преходи. В неделя късно следобед и през нощта ще превалява в Западна Стара планина, Рила и Пирин ще са подходящи за туризъм по високопланинските пътеки“, уточни Янков.

Прогнозата му за следващата седмица е лятото да отстъпи на есенното време: „Ще им мъгли, преръмявания по Черноморието“.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button