ПОЛИТИКА

Видна пиарка каза защо всички се въртят около Борисов

„Аз съм оптимист, че нашите политици ще проявят разум“. Това заяви ПР експертът Пепи Димитрова в ефира на „Нова телевизия“.

„Всички сме наясно, че ротацията няма да се случи между 6 и 8 март, но заедно с хладнокръвието на Борисов, и търпението на някои от другите участници, и до мига, в който Мария Габриел има тази сигурност.

Хубава беше репликата на премиера, че тя трябва да оглави екип, и ако няма увереност, че този екип може да постигне целите, които си е начертала, съвсем нормално да бяга от тази отговорност.

Сам войнът е войн не е подходяща позиция за премиер или която и да е съществена работа.

Аз виждам доста сериозно омекотяване на тона, доста прагматичност. Ясно е, че решението ще бъде лидерско, но изглежда, че се върви към някакви съществени разговори и нарцисизма е отстъпил“, каза тя.

„Борисов заяви, че ПП-ДБ трябва да дойдат, да покажат уважение към партията на ГЕРБ и те ще им го дадат. Неговото поведение е ала кръстника, той продължава да се държи в тази роля, но той си я е завоювал, защото толкова години при всички клатения той си остана субекта, около който се въртят.

На мен по-интересното ми е днешното поведение на Нинова, тя се опитва да се качи на сцената. Тя по учебник спази две правила на комуникациите.

Първото е, че истината принадлежи на този, който говори пръв. Това, което Нинова каза с треперещ глас, развълнувана за България, то със сигурност е било чуто от много наши съграждани. Второто е, че хората чуват това, което по-скоро припознават като истина.

Всички други след това са оправдания, обяснения и измислици. Така днес голяма част от хората чуха, че ние сме върнали престъпници, бежанци, и не чуха всички други обяснения защо е така. Защото българинът най-много го е страх да не се мине. Нинова добре играе на тази струна – как ние отново сме прецакани“, смята Димитрова.

ПРОЧЕТИ

Back to top button