ЛАЙФСТАЙЛ

Гала остана шокирана след тези думи на Антония Първанова СНИМКИ

„По данни на Световната здравна организация (СЗО) до 2030 година всеки четвърти ще се срещне с рака, тази злокобна вест“, това заяви д-р Антония Първанова в „На кафе“ пред Гала.

Бившият народен представител в българския и европейския парламент пристигна на крайници при Гала, с цел да ѝ вземе кръв за проучвания. Целта бе да се даде прегледен образец, че би трябвало да се вършат профилактични прегледи, само че думите на Първанова малко скапаха замисъла. Гала въобще не спести разочарованието си от този процес на сюжета.

„А, добре, нещо позитивно да кажем за край“, отвърна троснато Гала на думите на Антония Първанова, която обаче моментално отвърна със солидни доказателства.

„Оптимистичното е, че в случай че се грижите за себе си, ракът е лечимо заболяване“, заяви тя и акцентира, че доста българи подценяват профилактичните прегледи и това е огромният риск заболяванията да ги изненадат в по-напреднала фаза.

Според Първанова, най-немарливи към проучванията са мъжете сред 20 и 50 години. Тя изясни, че към този момент оправданията, че са заети с работа и нямат време да вървят по прегледи, към този момент са неуместни.

По думите на Първанова, има медицински центрове, които могат да пратят екип в дома, с цел да вземат проби от пациенти. На някои места пък има условия хората да работят отдалечено, до момента в който им вършат проучвания.

ПРОЧЕТИ

Back to top button