КРИМИНАЛНИ

Грандиозен скандал: Откриха наркотици в дома на окръжен съдия във Враца СНИМКИ

Тази нощ при извънреден обиск у дома на окръжния съдия Мирослав Досов във Враца са намерени наркотици. Това съобщава BulNews.

Мирослав Досов

Претърсването е станало като част от специализирана полицейска операция с цел предотвратяване и разкриване на престъпления, свързани с наркотични вещества, опазване на обществения ред и осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони, съобщи МВР.

В малките часове на нощта, в беседка в района на магазин от голяма търговска верига е извършен обиск на 17-годишния Мирослав Досов, който е син на окръжния съдия Мирослав Досов.

Мирослав Досов

В него ченгетата открили 10 гр канабис. Незабавно криминалистите се насочили към неговото жилище, където открили още 30 гр канабис. Синът на окръжния съдия е задържан до 24 часа в районното управление на полицията.

От МВР официално съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК.

Случаят е скандален. Той нанася тежки репутационни щети на Окръжния съд във Враца и на магистратите, които правораздават в него. Това се случва в момент, в който съдебната власт е разкъсвана от скандалите около задкулисната дейност на Нотариуса и Петьо Еврото.

Съдия Миро Досов не за първи път влиза в светлините на прожекторите. Точно преди месец стана ясно предложението на председателя на Окръжния съд Надя Пеловска до ВСС да го накаже дисциплинарно заради систематично неизпълнение на неговите служебни задължения.

Преди два дни обаче ВСС образува дисциплинарно производство срещу Мирослав Досов.

За членове на дисциплинарния състав са избрани Олга Керелска, Драгомир Кояджиков и Стефан Гроздев.

Очевидно е дошло времето окръжният съдия Миро Досов да взима тежки решения. Най-логичното е още днес той да депозира своята оставка пред ВСС, пише Bulnews. Втората възможност е председателят на Окръжния съд Надя Пеловска да внесе предложение до съдебното правителство той незабавно да бъде изхвърлен от системата. Няма друг вариант, който обществото да приеме.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

ПРОЧЕТИ

Back to top button