ЛАЙФСТАЙЛ

Гръмна страшен скандал с “Под прикритие“: Феновете са в шок от… СНИМКИ

Страшен скандал с хитовия сериал „Под прикритие“ нагорещява в момента социалните мрежи, а причината за него е повече от основателна. Георги Иванов – сценарист от предишните сезони на култовия сериал твърди, че БНТ нямат права за историята, съдебно решение обаче показва друго.

Часове, след като стана ясно, че обществената телевизия ще излъчи шести сезон на култовия криминален сериал, сценаристът на филма Георги Иванов обяви, че използването на марката „Под прикритие“ е отчаян опит за PR. И сподели повече от красноречив пост в профила си във фейсбук, от която става ясно, че не старият екип пише сценария за новия сезон.

„Понеже цял ден ми звънят колеги и приятели журналисти. Не, не пишем ние „Под прикритие“, никой не ни е търсил, а и да беше, щяхме да откажем. Така, както са направили и повечето от основните актьори, за което – браво. Използването на марката Под Прикритие е отчаян опит за ПР. Да не говорим, че БНТ нямат правата върху историята и героите. Под прикритие беше успешен и приключи като успешен проект. Въпрос на хигиена е така и да си остане“, пише сценаристът Георги Иванов.

Подобно обвинение към телевизията-майка преди година отправи и актьорът Ивайло Захариев. През август 2023 година Софийският градски съд реши на актьора да се заплати хонорар от 2500 лв. Мотивът – неиздължени хонорари от снимането на емблематичния сериал.

„В решението си СГС, след като подробно е анализирал договореното между страните и приходите на БНТ от разпространение и след като е изслушал няколко експертизи, е приел, че определеното възнаграждение на г-н Захариев от разпространение на сериала е справедливо и няма основание договореното между страните да бъде обявено за нищожно.

Съдът единствено е осъдил БНТ да изплати на ищеца допълнително възнаграждение от около 2 500 лв., което е на база на постъпилите междувременно допълнителни приходи от дистрибутора, и което е минимална сума на фона на прекомерните претенции на ищеца, отхвърлени от съда. Решението на този съд е в унисон с решенията на СГС и САС по подобен спор с един от операторите на Сериала, където и двете инстанции също приеха, че определеното възнаграждение е справедливо и в съответствие със закона, а договореното не е нищожно“, написаха тогава от БНТ в съобщение до медиите.

„Под прикритие“ бе излъчен по БНТ за първи път през 2011 г., а последният пети сезон бе в ефир през 2016-а. Оттогава феновете на хитовия сериал не са спирали да мечтаят за продължение.

В крайна сметка „Под прикритие“ се завръща за шести сезон, както стана ясно още в понеделник. След години прекъсване историята на ченгето под прикритие Мартин (Ивайло Захариев), мафия босовете Джаро (Михаил Билалов), Иво Андонов (Захари Бахаров) и антимафиота Емил Попов (Владо Пенев) отново ще вълнуват зрителите.

ПРОЧЕТИ

Back to top button