ОБЩЕСТВО

Десислава Димитрова: Некоалицията работи с прехлъцвания

Редактор: Александър Дечев

Кадър: „Нова телевизия“

Етнобиологът Десислав Димитрова се надява, че ситуацията в общинския съвет на София ще бъде решена скоро.

„Това, което се случва в столична община, е някакво отражение на процесите в страната ни. Знаем колко трудно се създаде тази некоалиция, виждаме как тя работи с прехлъцвания. Вероятно и тук ще заработи в крайна сметка този столичен общински съвет.

Може България да е страната, която ще създаде модела на ротационните форми на управление.  Това предложение на Вили Лилков за временен председател ми е малко в посока на приказката, че не е важно как, а е важна посоката, която да е напред и да е в полза на гражданите“, посочи тя в предаването „Пресечна точка“ по „Нова телевизия“.

„Примерът, който ни дават политиците, че не могат да се разберат помежду си и се карат, отблъсква обществото. Защото на други места, в други държави, където обществото не е толкова дистанцирано от политическия елит, там няма проблем да си почистват пред входа. Тук очакваме всичко държавата да свърши, като че ли напук – държавата не прави нищо за нас, и ние няма да правим нищо. В крайна сметка това за никой не е добре, най-вече за нас“, добави Димитрова.

ПРОЧЕТИ

Back to top button