КРИМИНАЛНИ

Извергът, насилил 12-г. в Търнак: Направих си кефа, никой не може да ме спре

Родители от белослатинското село Търнак се заканиха да не пускат повече децата си на училище, тъй като се опасяват за живота им. Те споделиха пред бТВ, че страхът им е основателен, тъй като мъж, който е криминално проявен, е бил задържан за кратко след блудство с 12-годишно момиче от селото и пуснат отново на свобода. 

Полиция и прокуратура разследват случая на блудство с малолетното дете.

Напрежението в населеното място ескалира с всеки изминал ден, тъй като мъжът се разхождал свободно из селото и твърдял, че е невинен.

Близките на момичето настояват за незабавен арест, за да не се стигне до саморазправа.

. Децата го познават и се съгласяват, разказват близките.

Впоследствие обаче той сваля момчето от колата и потегля с момичето в неизвестна посока. Тъй като то не се прибира дълго време, започва издирване, но без успех.

„Взел ги е и не ги е върнал до сутринта – били са до пет часа извън селото. Гаврил се е с нея. Има доказателства от съдебен лекар. Той не беше задържан дори за 24 часа, пуснали са го почти веднага“, твърди Илияна Пелова, майка на момичето.

Задържаният и впоследствие освободен жител на селото е 36-годишен, семеен, има четири деца.

„Хората ги е страх. Вече от три дни не си пускат децата на училище, защото ги е страх, този човек може да извърши друго престъпление. Имаме две жалби в прокуратурата. Очакваме да си свърши работата, защото човекът е криминално проявен. Нашите очаквания са той да бъде задържан, за да няма ексцесии, да няма проблеми“, обяснява вуйчото на момичето Слави Борисов.

„За нас не е добре, той го е направил с това момиче, но утре ще направи същото и с нашите деца. Аз имам внучка в училище, от понеделник няма да я пусна в училище“, твърди жена от селото.

„Те много знаят прокуратурата кой кихнал, кой – не, но защо си затварят очите, това не ми е ясно. Докога мислят, че ние можем да търпим. Днеска, утре, ще го вардим, ще влезем ние в затвора, че някой си няма акъл“, казва Валери Симеонов, роднина на семейството.

„Искам да кажа, че ние сме стари хора, болни, страх ни е да замръкнем, това искам да кажа“, твърди Даринка Динкова, жител на село Търнак.

Междувременно стана ясно, че спрямо момичето е приложена мярка за закрила, като то временно е изведено от семейството и настанено в социална институция.

„Трябва да бъде осигурена спокойна среда за детенцето и да бъде предотвратен последващ бъдещ риск“, твърди Виолина Игнатова, която е началник на отдел „Закрила на детето“.

Ще се работи и с майката, която има още пет непълнолетни деца. Социалните акцентират върху занижения ѝ родителски капацитет с обяснението, че е оставила детето си без надзор. Близките обаче настояват за адекватни мерки и спрямо насилника.

„Нея трябва да я вземат у дома, а той е на свобода и се хвали, че ще ни бие, че ще ни пребие. Вика, че си е направил кефа и никой нищо не може да му направи – нито полиция, нито никой“, обяснява майката Илияна Пелова.

„Къде е държавата, къде е прокуратурата“, пита риторично вуйчото Слави Борисов.

По случая е образувано досъдебно производство.

ПРОЧЕТИ

Back to top button