ОБЩЕСТВО

Като древна трагедия: Жестокото убийство на 31-годишен мъж от Месаря, което разтърси Гърция ВИДЕО

Трагичният случай, разтърсил западния гръцки град Месолонги, както и цялата страна, свързан с изчезването на 31-годишния Бабис, който беше в неизвестност от 4 януари, изглежда е достигнал своя епилог, тъй като според изданията в страната, семейството е било информирано за намирането на тялото на изчезналия.

Роднините на Бабис са информирани за резултатите от разследванията на полицията около езерото в Месолонги в района на „Евангелистрия“, което доведе до откриването на тялото в блатисто и покрито с тръстика място.

Четири полицейски коли и една на пожарната са били на място и за няколко минути изглежда са стигнали до мястото на тялото.

Съдебният лекар пристигна на местопроизшествието и чрез съдебномедицинска експертиза диагностицира множество изстрели от пушка.

От първия преглед от съдебния лекар се установява, че пострадалият е получил изстрели от близко разстояние, по тялото са установени множество рани по краката и ръцете, а поради състоянието на напреднал разпад, съдебният лекар не успял да направи допълнителни заключения.

Също така първоначално имаше информация, че тялото е оставено на конкретното място, като може би убиецът е смятал, че то ще бъде изядено от животни. Очевидно извършителят като ловец, знаейки, че в района се движат диви животни като чакали и особено диви свине, е бил почти сигурен, че трупът ще бъде погълнат за няколко часа, заличавайки всяка следа.

По последни данни тялото му е намерено от специално обучено куче, наето от семейството на жертвата. Всъщност той е бил идентифициран по дрехите, с които е бил в последната вечер преди изчезването си.

Разследването ще продължи, тъй като полицията продължава да търси различни находки, като оръжието или оръжията на убийството, мобилния телефон на жертвата, който последно е предал сигнал от местопрестъплението. В същото време властите разглеждат възможността Бабиш да е бил убит на друго място и тялото му просто да е било преместено там, където са го намерили.

Експертизата ще установи дали тялото, наръфано и от диви животни, е било във водата през всичките дни от изчезването, или е попаднало няколко дни по-късно.

50-годишен месар е в ареста

Междувременно за убийството на 31-годишния Бабис е обвинен 50-годишен мъж, наречен Месаря, който е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Разследващите органи разпитват месаря и събират данни за престъплението.

Следовател и прокурор отсъдиха 50-годишният да бъде временно лишен от свобода. Когато месарят е напуснал съда, придружен от много полиция, тълпата се е опитала да се добере до него. Предполагаемият убиец е преместен при драконовски мерки в затвора Коридалос.

Според информацията обаче, въпреки че е намерено тялото на убития, месарят не се е „пречупил“ и е продължил да настоява на версията си по време на разпита, че няма нищо общо с убийството. Въпреки това е решено той да бъде арестуван предварително и да бъде прехвърлен в затвора в Коридалос.

Освен това по-рано твърденията му бяха отхвърлени едно по едно, тъй като той твърдеше, че във въпросната вечер е бил под въздействието на наркотици. Въпреки това, токсикологичните тестове и анализи показаха ясно, че не е приемал никакво вещество.

В същото време той е изпаднал и в много противоречия по случая и „дупки“ в паметта. Всъщност адвокатът на семейството на жертвата изключва 50-годишният да е действал сам и предполага, че има и съучастници.

Какво показват камерите?

В нощта на изчезването убитият Бабис и месарят са се озовали на стар републикански път, както твърди обвиненият за убийството. Колата на месаря се появява на охранителна камера, точно под мястото, където той казва, че се е разделил с Бабис. Същата камера го е записала да се връща от същата улица, но петдесет минути по-късно.

Охранителна камера, която принадлежи на минимаркет, е заснела движението на 50-годишния мъж. Последният е записан малко след като 31-годишният изчезва, отивайки в минимаркета и купувайки кухненска хартия.

Вижда се, че обвиняемият е особено разтревожен и бързащ, докато постоянно гледа към колата си и хвърля парите на гишето.

„Моето дете“

Майката на Бабис реагира с писъци и разбито сърце, когато е информирана за тялото, намерено в района на Евангелистрия в Кампос Евинохориу в Месолонги.

Всъщност, според това, което беше съобщено от гръцките издания, майката и сестрата на 31-годишния са били информирани за намирането на тялото по телефона, докато са извън съда в Месолонги, където е гледана мярката на 50-годишният месар, който е арестуван за убийството.

Разследването на убийството продължава.

Превод и редакция

ПРОЧЕТИ

Back to top button