ЛАЙФСТАЙЛ

Класация: Това ли са най-известните българи?! Изненадите са много

Родният вариант на престижното списание “Форбс” класира 70 български знаменитости според тяхната популярност и постижения през изминалата година.

На върха на класацията този път застана писателят Георги Господинов, чийто роман “Времеубежище” се превърна в световна литературна сензация и беше отличен с много от най-престижните награди.

След него се нареждат съответно Григор Димитров и Христо Стоичков, които запазват позициите си от предишното издание на класацията.

Актрисата Мария Бакалова, която беше на чело в предната класация, слиза с четири позиции надолу.

Нейните колеги Сашо Кадиев и Асен Блатечки пък отбелязват съответно най-голямото падане и най-големия ръст в своята популярност, пише vihrogon.bg.

Синът на Катерина Евро се смъква с цели 46 места надолу в класацията, вероятно като резултат на напускането си на “Преди обед” по bTV.

Интересен факт е, че неговата доскорошна екранна половинка Деси Стоянова за пръв път влиза в класацията на родните знаменитости. Дори да звучи странно, телевизионният и радио водещ Ники Кънчев също дебютира тази година в списъка на “Форбс”.

Сред останалите изненадващи “новобранци”, които до момента не са били включвани в нея, са Мария Илиева и Башар Рахал.

В класацията се завръщат след като вече са отпаднали от топ 70 Нургюл Салимова и Герасим Георгиев – Геро.

Все пак най-голямата изненада идва от Асен Блатечки. Актьорът се качва с цели 37 позиции нагоре и така вече на 27 място сред най-познатите и обичани наши сънародници.

Това е десетото издание на класацията на “Форбс”. Една от малкото знаменитости, която благодари публично на списанието за включването в списъка, беше Натали Трифонова.

ПРОЧЕТИ

Back to top button