КРИМИНАЛНИ

Николай, залял с бензин 2-г. си дете и майка му, загази

Районната прокуратура в Сливен задържа за срок до 72 часа 36-годишния Н. И., обвинен в нарушаване на заповед за домашно насилие и извършил приготовления за убийство на две лица, съобщиха от Прокуратурата.

Престъплението е извършено в петък, като мъжът е залял със запалителна течност жена, с която е съжителствал, и малолетното им дете, като е държал и запалка, каза за БТА наблюдаващият прокурор Катя Стаменова. Той го е направил в Сливен, в автомобила на жената, докато тя е отвеждала детето на ясла.

Мъжът, който е от с. Самуилово, наскоро се е завърнал от чужбина. Заповедта, с която е задължен да се въздържа от домашно насилие, е издадена от Районен съд – Сливен на 11 януари т.г. Според нея мъжът няма право да доближава И. К. и малолетното ѝ дете на разстояние, по-малко от 50 метра, в жилището и на местата за социален контакт.

В понеделник в съда ще бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, каза още Катя Стаменова.

Мъжът е осъждан ефективно и е лежал в затвора за кражба, срещу него има висящо производство за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотици.

Едното престъпление се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба, а приготовлението за убийство – с до шест години затвор.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

ПРОЧЕТИ

Back to top button