КРИМИНАЛНИ

Нова интрига: Жената на Петьо Еврото живее в мезонет, купен от Нотариуса

Има ли връзка между частния „СС клуб“ на убития Мартин Божанов-Нотариуса и кръга „Осемте Джуджета“ на издирвания бивш следовател Петьо Петров-Еврото? Любопитен е фактът, че бившата съпруга на Еврото живее в мезонет, купен от Нотариуса.

Клубът на Нотариуса и ресторантът на Еврото станаха известни след разследвания на Антикорупционен фонд, като тайни терени на търговия с влияние върху магистрати при повдигането на обвинения и решаването на съдебни дела.

„СС клуб“ е собственост на убития преди три седмици Мартин Божанов-Нотариуса – мъжът, който доби известност от разследването на Антикорупционен фонд през 2021 г. за прокурорски рекет върху бизнесмена Веселин Денков и приятелката му Ивайла Бакалова.

Чрез своя фирма Божанов е продал мезонет и два гаража на Любена Павлова – ключова фигура в публикациите за рекет и търговия с влияние в ресторанта на Петьо Еврото „Осемте джуджета“.

Сделката е станала през 2022 г., когато Любена все още е съпруга на Петров и носи фамилията му. Нотариалният акт за продажбата на мезонета обаче дава още интересни детайли, съобщава bTV.

Любена е вписана не само като купувач, а и като пълномощник на продавача, т.е. на фирмата на Божанов – „Клеманн“. Божанов ѝ е дал пълномощно да се разпорежда с фирмата, която пък до 2020 г. формално е собственик на тайнствения „СС клуб“. Продаденият мезонет на Любена се намира и близо до дома на Божанов, където беше намерен застрелян.

„Любена Петрова като пълномощник на управителя на дружеството собственик на имота го продава на себе си, като Любена Петрова е физическото лице. Това документира връзката между нея и Мартин Божанов с тази сделка и съответно може да се каже, че е индикация и за връзката между групите на Еврото и Нотариуса, доколкото Любена Петрова и сама е заявявала, че малко или много е участвала в дейностите на Петьо Петров“, твърди адвокатът от Антикорупционен фонд Андрей Янкулов.

Любена отказва да застане пред камерата, но се съгласява да говори по телефона.

„Единствената ми връзка е, че съм купила от него апартамент, както и че се оказа, че сме живели на около 500 метра едни от друг – нямах идея, че е живял близо до мен. Не съм му проверявала фирмата или какво друго притежава. Аз съм се интересувала от един апартамент, който съм закупила – взех го на прилични пари. Мой си е, в него живея“, твърди тя.

Любена Петрова купува 313 квадрата мезонет и гаражи на цена от 250 000 евро. Колкото до отношенията ѝ с Божанов, тя казва: „Не желая да споделям ако трябва да съм честна. Познавах го, не е било по линия на съдебната система и такива глупости“. Отрича да има връзка между Нотариуса и Еврото.

„Да, за да мога да си изповядам сделката сама, в смисъл да не идва и той при нотариуса“, така Любена обяснява наличието на нотариален акт, в който пише, че тя е пълномощник на фирма „Клеманн“.

Бившата съпруга на Петьо Петров отрича да знае за частния клуб на Божанов, който сега се проверява за търговия с влияние. Написаното в нотариалния акт обаче повдига съмнения, казва Андрей Янкулов. „Показва едни по-особени отношения на доверие  между двамата, след като точно по този начин е изповядана сделката с такъв тип пълномощно“, обяснява той.

ПРОЧЕТИ

Back to top button