ЛЮБОПИТНО

Останките от гигантска риба бяха открити на плаж СНИМКА

Останките на гигантска акула с дължина 15 фута (4,6 метра) бяха открити във Великобритания на един от плажовете в устието на Ливърпулския залив.

Находката е открита от 72-годишния жител на Ню Брайтън Стивън Дейвис по време на сутрешния му джогинг, съобщава The Liverpool Echo.

„Тичах по плажа и си помислих, какво е това? Останките бяха доста големи. Говорих с рибаря и той каза, че това е гигантска акула, която може да е донесена от прилива.

Никога не съм виждал нещо подобно преди това“, споделя впечатленията си той.

Гигантската акула е втората по големина риба, обитаваща водите на Великобритания. Те се движат бавно и се хранят със зоопланктон. Ширината на челюстите на хищника достига един метър. Международният фонд за дивата природа отбелязва, че видът се среща най-често през лятото по бреговете на Югозападна Англия, Уелс, остров Ман и западната част на Шотландия.

1500 лева Бонус за Онлайн Казино Игри!

Въпреки внушителните си размери, акулата, намерена в Ню Брайтън, най-вероятно е била в подрастваща възраст. Възрастните гигантски акули могат да достигнат 12 метра дължина и да тежат до шест тона.

„Акулата може да бъде огромна, но знаем много малко за този неуловим гигант. През зимата те мигрират на дълги разстояния, някои индивиди са били забелязани край Азорските острови и Нюфаундленд. Понякога те са изхвърляни на брега мъртви поради бури“, казват експертите.

Превод и редакция

ПРОЧЕТИ

Back to top button