ОБЩЕСТВО

От екипа на Навални с шокиращи разкрития: Малко преди смъртта му той…

Споразумение за освобождение на Алексей Навални е било „в ход и на финален етап“ преди смъртта му в затвора преди малко повече от седмица, заявиха от екипа му, предаде АФП.

Все още не е ясно къде и кога ще бъде погребан Алексей Навални

Според Мария Певтчих, помощник на опозиционера, Навални е трябвало да бъде разменен заедно с „двама американски граждани“, задържани от Москва, за руснак, затворен в Германия. „Бях получила потвърждение, че преговорите са в ход и са в заключителната си фаза“, добави тя.

Навални, най-яркият критик на президента Владимир Путин, почина на 16 февруари в един от най-строгите затвори в Русия в Северен Сибир, където излежаваше 19-годишна присъда по обвинения, смятани за политическо възмездие за неговата опозиция.

През изминалата седмица руските власти отказаха да дадат на Людмила Навална тялото на сина й, след като тя пътува до град Салехард в Ямало-Ненецкия регион, който е най-близкото населено място до затворническата колония, където почина Навални.

Екипът на Навални заяви в петък, че е завел дело за получаване на тялото, твърдейки, че местните следователи са заплашили да го погребат на територията на затвора, ако майка му не се съгласи на „тайно“ погребение.

Изненадващ обрат с трупа на Навални

В крайна сметка тялото на опозиционера бе предадено на майка му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

ПРОЧЕТИ

Back to top button