ЛЮБОПИТНО

Прочут US учен сензационно: Извънземни работят в Зона 51

Мистериозен комплекс в Невада вдъхновява любителите на конспирациите, които твърдят, че е обитаван от същества от друга планета.

Неотдавнашните изказвания на уважавания учен Бойд Бушман, че е работил с „малки зелени човечета“ там, възобновяват спекулациите, пише „Труд“.

„Извънземни съществуват, те посещават Земята и някои от тях живеят и работят в Зона 51“, казва ученият Бойд Бушман в интервю, дадено малко преди смъртта му.

Неговите думи са приветствани от уфолози и любители на конспирацията, които смятат изповедта на видния учен за доказателство, че „малките зелени човечета“ си сътрудничат със САЩ.

Но изречени от сериозен експерт, объркват и най-големите скептици.

Тайна мисия

Много хора по света се чудят какво се случва в Зона 51, когато един от най-уважаваните учени излиза с невероятни изявления и дори снимки на инопланетяни.

„Извънземните са реални. Те пристигнаха в Зона 51 от планетата Куинтумния, на 68 светлинни години, но тяхната технология им позволява да пътуват оттам до Земята само за 45 години. Осемнадесет посетители, някои от които на 250 години, сега работят за правителството на САЩ“, казва Бушман в интервюто.

Предполага се, че неговата тайна мисия в Зона 51 е била да адаптира извънземна технология към човешката и да я предостави на военните.

„Все още имам разрешение да посетя Зона 51, но реших да не го правя, защото вярвам, че много от изобретенията трябва да бъдат изнесени извън базата и показани на всички“, казва той.

Неговите твърдения не биха изненадали никого, ако бяха представени от уфолог. Но Бушман е уважаван учен, работил повече от 40 години в американски военни компании като Hughes Aircraft, Lockheed-Martin и General Dynamics.

Скептиците обаче веднага поставят под съмнение снимките, които той показва в противоречивото интервю. Те твърдят, че фотографиите на извънземни всъщност са на кукли, които лесно се намират в магазините в Америка. За тях това е достатъчно доказателство, че „лудият учен“ е решил да стане известен преди смъртта си, дори и да твърди безумни неща.

Уфолозите, разбира се, имат различна теория. Те заявяват, че куклите са направени по поръчка на правителството на САЩ и наподобяват истински извънземни, за да имат оправдание, ако снимките изтекат в обществеността.

Сред фотосите, които Бойд Бушман показва в интервюто, са тези, за които се твърди, че са направени от извънземни. “Дадох им камера, за да снимат планетите, докато пътуват към Земята, и те го направиха“, твърди ученият. Но не е ясно как някой, дори извънземен, може да запише нещо от космически кораб, пътуващ по-бързо от светлината.

Бушман не е първият, който излиза с твърдения за извънземни в Зона 51. Още през 80-те години Робърт Лазар разказва подобна история. Той твърди, че като талантлив млад учен, възпитаник на престижния Масачузетски технологичен институт, работи в Зона 51. Там той открива, че експериментират с извънземни кораби и че микровълновите печки, мобилните телефони и компютрите са направени с помощта на тези технологии.

Той също като Бушман е убеден, че Зона 51 е обслужвана от извънземни. Твърденията му обаче се оказват лъжа, когато се разбира, че Лазар никога не е учил в Масачузетския технологичен институт или друг университет, а също така никога не е работил в държавна институция.

Изследване на оръжия

Американската журналистка Ана Якобсен в книгата си „Зона 51, Нецензурираната история на секретната американска военна база“ развенчава теориите за извънземните и какво наистина се случва в мистериозното съоръжение в пустинята на Невада. „Зона 51 е мистерия.

За мнозина това е елдорадото на напреднали системи за шпионаж и военни действия. За други това е подземен свят, пълен с извънземни и „заловени“ НЛО. Факт е, че най-известната секретна база е създадена за подобряване на военната технология“, твърди тя.

Якобсен обяснява, че базата е секретна, защото се използва за тестване не само на модерни оръжия, но и на оръжия на други страни. „Адаптирането на чужди технологии към нашите наистина се случва в Зона 51. През 60-те и 70-те години на миналия век там изследват останките от съветски „Миг“ и техниката, използвана в тях, е адаптирана към нашата“, пише Якобсен. 

Нови теории

Най-новата конспиративна теория около НЛО-то в Розуел, намерено през 1947 г. в този град и за което се твърди, че се намира в Зона 51, се основава на факта, че вместо извънземен кораб, нацистки шпионски самолет пада на територията на САЩ.

Доказателства за това са представени във филма „НЛО и Третият райх“, според които преди 6 десетилетия камбановиден антигравитационен летящ обект, направен с помощта на комбинация от хеликоптерна и ракетна технология, попада в ръцете на американската армия.

Съобщава се, че машината се е разбила в Розуел след неуспешни тестове.

Теоретиците на конспирацията твърдят, че нацистите, с помощта на Йозеф Менгеле, хирургически са променили децата да изглеждат като извънземни и след това са ги изпратили в САЩ с шпионски самолет.

Официални данни за Зона 51 не съществуват, тъй като американската армия не признава, че я използва – през юли 2013 г. ЦРУ за първи път официално разкрива, че има база в Невада, където са разработени едни от най-добрите американски самолети.

Според теоретиците на конспирацията останките от извънземен космически кораб от Розуел са отнесени в Зона 51 – те твърдят, че посетители от космоса живеят и работят там и тяхната извънземна технология се адаптира към нашата.

ПРОЧЕТИ

Back to top button