ПОЛИТИКА

Свиленски шокира с документ: Моите другари върнаха модела на ГЕРБ

Моделът ГЕРБ се върна в Столична община, след като 18 години БСП се бори с него – така Георги Свиленски коментира в ефира на БНТ избора на председател на СОС. Свиленски се чувства омерзен, че това се случило с помощта на неговите другари – общинските съветници на БСП.

„В рамките на един ден станаха коалиционни партньори и на ПП, и на ГЕРБ, и на всичко порочно, което може да се случи в Столична община. Това не е временно или административно, а политическо решение“.

Той показа документ, на който пише, че Цветомир Петров е избран за председател на СОС с мандат 2023-2027 г., а не временно.

„Работа е на тези, които са спечелили избори, да си осигурят мнозинство, а не на третите или четвъртите партии – това е неморално и ненормално. Тези хора, които само преди два месеца събориха Паметника на Съветската армия и вечерта си направиха банкет, нашите съветници ги избраха за председател на общинския съвет“.

Зам.-председателят на левицата показа и решението на Националния съвет, в което пише, че партията трябва да издигне Диана Тонова за председател на Столичния общински съвет и да не подкрепя други кандидати. Посочи, че само Ваня Григорова (която не е част от БСП) и самата Тонова не са участвали в гласуването.

„Българските социалисти не са ни изпратили да върнем ГЕРБ на власт. Затова днес Изпълнителното бюро взе категорично решение, че се разграничава от групата, от гласувалите, без Диана Тонова. Националният съвет ще предприеме необходимите мерки за партийно въздействие“.

ПРОЧЕТИ

Back to top button