ОБЩЕСТВО

Спецмисия: Украински командоси изминаха пеша 600 километра, унищожиха руски бомбардировачи Ту-22МЗ

Украински командоси са изминали 600 км, за да унищожат Ту-22МЗ в Русия. Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна разказа за героя на операцията по унищожаването на Ту-22М3 в тила на Русия.

Тази задача е организирана от един от командирите на разузнаването Олег Бабий, съобщава украинската телевизия 24 канал, цитирана от световните агенции. 

Главното разузнавателно управление каза, че групата на Бабий е получила изключително важна задача.

Да спре множество въздушни удари по мирни градове на Украйна и в крайна сметка те са изпълнили тази задача. В последната битка неговият командир на звено неутрализира три вражески самолета ТУ-22МЗ, които редовно бомбардират Украйна.

За да унищожат руски бомбардировачи, офицери от украинското разузнаване изминават повече от 600 километра пеша през вражеска територия. Това разказват от разузнаването.

Представители на ведомството отбелязаха, че тази задача значително нарушава плановете на военно-политическото ръководство на Русия за нанасяне на ракетни удари по територията на Украйна. И фактически напълно дестабилизира работата на летищата и базите на далечната авиация.

Проникват дълбоко в тила на противника

Според Главното разузнавателно управление, след като са проникнали дълбоко в тила на противника, разузнавачите са изпълнили мисията си. Унищожили са руски бомбардировач ТУ-22М3 и са извадили от строя още два. Самите те обаче претърпяват непоправими загуби.

„Връщайки се на територията, контролирана от Украйна, разузнавателната група на полковник Олег Бабий попадна в засада и влиза в неравен бой с руските нашественици“, казаха от ведомството.

От Главното разузнавателно управление подчертаха, че в този бой на 30 август 2023 г., при прикриване на оттеглянето на свои другари, украинският разузнавач подполковник Олег Бабий е бил смъртоносно ранен и е починал.

За своя героичен подвиг Олег Бабий е удостоен със званието Герой на Украйна с орден „Златна звезда“ посмъртно, отбелязват от разузнаването.

ПРОЧЕТИ

Back to top button