ОБЩЕСТВО

Съпругата на лидера на “Ислямска държава“ разказа за разврат и секс с робини

Първата съпруга на ликвидирания през 2019 г. лидер на „Ислямска държава“ Абу Бакр ал Багдади заяви, че той и други членове на терористичната организация се били „обсебени“ от жените, предаде ДПА.

Лидерът на „Ислямска държава“ и другите командири на групировката били обсебени от жените и превърнали „държавата-халифат“ в „държава за жените“, заяви вчера вечерта Асма Мохамед в ексклузивно интервю за предаващата от Дубай арабскоезична телевизия „Ал Хадат“. Тя допълни, че манията на Ал Багдади и организацията към жените „отива отвъд границите на човешкото“.

 

Асма Мохамед, която се омъжва за Ал Багдади през 1999 г., заяви, че той е държал „като робини“ 10 жени от язидската общност (религиозно малцинство в Близкия изток, чиято вяра съчетава елементи от християнството, исляма, зороастризма и други – бел. ред.) за „робини“, допълвайки, че по едно време той се жени за 13-годишно момиче от Ирак и че някои негови съпруги са на възрастта на дъщерите му. 

Съпругата на ликвидирания лидер на ислямистите подчерта и ролята, която чужденките са имали при набирането на нови бойци. 

Според съпругата на Ал Багдади, хуманитарната работничка от САЩ Кайла Мюлер също е била една от робините му. Мюлер е  отвлечена от „Ислямска държава“ през 2013 г. в сирийския град Алепо и умира в плен. 

Според Асма Мохамед Ал Багдади се е интересувал единствено от своята лична безопасност и не е обръщал внимание на добруването на семейството си, докато се местят от място на място. Тя разказа, че е родила шест деца на лидера на „Ислямска държава“, но три са починали, макар и да не разкри подробности къде и как. 

Съпругата на Ал Багдади твърди, че когато са сключили брак, той е бил нормален, без екстремистки възгледи, но това се променило, след като през 2004 г. „без причина“ е бил задържан от американските сили в Ирак.

ПРОЧЕТИ

Back to top button