КРИМИНАЛНИ

Това е прекалено! Диджей-лечител вдигна 300 км/ч. по родните пътища ВИДЕО

Пореден случай на опасно шофиране би споделен в социалните мрежи. Шофьор се похвали как с луксозния си автомобил вдигнал 300 километра в час.

Под музикален съпровод и при ограничение от 120 километра в час шофьорът натиска педала на газта, а километражът удря почти 300 километра в час.

Николай Радев определя себе си като доктор и народен лечител.

А от публикации в социалните мрежи става ясно, че е диджей. Отказа коментар пред камера, но потвърди пред bTV, че той е шофирал.

А клипове с подобна скорост, публикувани от него, има още. В друго видео споделя, че е „възхитен от новия участък на магистрала „Струма“.

„Тотално безумие и безрасъдство е, защото автомобил с тази скорост е буквално снаряд, който би помел всичко, което срещне по пътя си“ категоричен е Илия Тодоров от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи. 

Според него с такава скорост дори и малка маневра може да бъде фатална. „Дори да приемем, че това е изключително опитен водач с добре подготвена кола, той може да претърпи инцидент – ако например има дупка и този автомобил мине през нея с тази скорост, най-малкото ще се пръсне гумата. Това ще доведе до неконтролирано завъртане на автомобила и помитане на всичко по пътя му“, отбелязва още Илия Тодоров.

От СДВР отговориха, че данните от клипа не са достатъчни, за да бъде направена проверка.

„По закон превишената скорост следва да бъде установена с техническо средство“, се казва в писмената позиция на СДВР.

От Асоциацията на пострадалите при катастрофи ще сигнализират прокуратурата, а  при доказване на престъпление – наказанието е до три години затвор.

ПРОЧЕТИ

Back to top button