КРИМИНАЛНИ

Убиецът от “Соло“ сам се прецакал с този ход, ето къде е сега ВИДЕО

Снощи двойният убиец от „Соло“ Илиян Тодоров кацна на „Летище София“ след 12 години живот под прикритие извън страната ни.

Днес той вече е в затвора в Пловдив.

„Следва да търпи наказанието си „доживотен затвор” в затвора в Пловдив, тъй като последната му адресната регистрация е на територията на Пловдив”, каза пред NOVA Христо Кръстев, заместник градски прокурор на София.

По закон той не може да иска условно предсрочно освобождаване от затвора.

„Условно предсрочно освобождаване може да се иска само за наказание „лишаване от свобода”. За доживотен затвор не може да се иска условно предсрочно освобождаване, но може да бъде променен на 30 години”, заяви прокурор Христо Кръстев.

Фалшифициран паспорт стои в основата на задържането и екстрадирането на двойния убиец от дискотека „Соло“ – Илиян Тодоров. Той е бил хванат с подправения документ на летището в Ташкент. Именно така се стига до вчерашния 1 март, когато Тодоров беше доведен у нас с полет от Мюнхен – 15 години след убийството, за което беше признат за виновен. Тодоров вече е в Пловдивския затвор, където трябва да остане до живот.

След като Илиян Тодоров бил оправдан на първа инстанция в София, заминал за Северен Кипър. Там няколко години живеел и работил, става ясно от показанията му, дадени пред съда в Узбекистан. До задържането му се стига, след като е хванат с фалшифициран паспорт на летището в Ташкент.

Пред съда в Узбекистан казва, че случайно намерил паспорт на друг български гражданин и така сменил една от страниците му със своята. Вчера на борда на самолета Тодоров запази мълчание.

ПРОЧЕТИ

Back to top button