ОБЩЕСТВО

Удариха жестоко по Борис Бонев, проплака заради кошмар в София

Граждани алармират за кражби на гориво от автомобили в столичния квартал „Лозенец“.

Мариела Кацева написа в социалната мрежа Фейсбук, че в късните часове на 30 декември неизвестни са източили горивото от автомобила й. Колата й била паркирана на улица „Кръстьо Сарафов“.

„Източиха пълен резервоар на колата.

И това ни се случва вече няколко пъти на тази улица“, пише жената.

Мариела отбелязва, че капачката за резервоара се е заключвала, но крадците са я счупили, пише glasnews.bg. 

„Искам да благодаря на будния гражданин, който беше подал сигнал в полицията, които ни се обадиха в 4:30 часа“, добавя още жената, пише glasnews.bg.

Жената е подала жалба в полицията, но се съмнява, че органите на реда ще успеят да разкрият извършителите.

„Знам, че няма да ги хванат, но въпреки всичко вече пуснахме сигнал. Предните пъти бяхме със стандартна капачка и мъжът ми сложи такава със заключване, но се оказа, че нищо не ги спира – чупят и продължават. Съветът на полицая беше да зареждаме малко гориво“, отбелязва тя.

По думите й има и други хора, които са потърпевши.

„Това значи, че някой сериозно си практикува източване на гориво и рано или късно ще попадне на някой друг, който ще го отучи по лошия начин“, споделя Мариела.

Общинският съветник в София от групата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ и „Спаси София“ Борис Бонев написа в коментарите, че за пети път му точат горивото от автомобила.

„На мен също вече 5 пъти ми точат бензина в района. Подозирам, че всеки път е един и същ човек, решил че няма защо да плаща за гориво, ако някои будали като нас вече са го направили. Не очаквам и никаква реакция от полицията – след като хванах човек да краде от къщата ми, проследих го до мястото, където той живее (блока на Св. Наум), дадох точно описание до най-малкия детайл, включително марки на дрехите му..накрая получих писмо, че не са успели да открият извършителя“, твърди Бонев.

ПРОЧЕТИ

Back to top button