КРИМИНАЛНИ

Цветлин Йовчев с интересни разкрития за Нотариуса

Никога не съм чувал името на Мартин Божанов преди да стане покушението над него. Затова имам надежда това разследване в парламента да послужи като катализатор за разтръскване на системата и появата на едни здравословни процеси в него. Това заяви бившият председател на ДАНС Цветлин Йовчев тази сутрин в ефира на bTV.

Трудно ми е да кажа дали Нотариуса е сътрудничал на службите, въпреки че сме ставали многократно свидетели на чадъри, добави още той.

Той обясни още, че ако има постъпили сигнали срещу Мартин Божанов-Нотариуса трябва да са основно в две структури – МВР и КПКОНПИ. Йовчев също не е чувал името на Нотариуса преди да стане покушението срещу него.

Според Йовчев времената комисия има много тежка работа, която няма да може да ѝ стигнат 3 месеца работа – трябва да се изискат всички материали, които са за него в службите, да се види какво е било развитието по сигналите и да се провери например дали е имало охрана и патрулни коли на МВР.

Трябва да се видят и механизмите за изнудване и влияние върху съдебната система и дали такива съществуват, посочи Йовчев. Важно е да се провери и как съпругата на Нотариуса е започнала в МВР.

Йовчев се надява да бъдат намерени гнилите ябълки в съдебната система и да бъдат премахнати, но защо системата създава грешен дефектен продукт. Той смята, че както не е разкрито убийството на бившата барета Алексей Петров, така и да не се разкрие убийството на Мартин Божанов-Нотариуса.

ПРОЧЕТИ

Back to top button