ПОЛИТИКА

Шалапатова с разкрития за предстоящата ротация

„На дневен ред в момента не се обсъжда ротацията. Това е решение на политическите среди в България“, каза министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова в ефира на Нова тв. 

„В момента в Министерски съвет всички колеги сме изключително мобилизирани да постигнем целите в управленската програма. Ние наваксваме много забавени процеси“, коментира министърът.

Тя добави, че нейният фокус не е да остане министър, а да си свърши работата. „Искаме да възстановим репутацията на социалната система и доверието в нея, както и да вдигнем ефективността на всички социални плащания“, заяви Шалапатова.

„Статистиката за миналата година е, че в средномесечен диапазон към 7300 лица бежанци са били на пазара на труда.

Те са работили на трудов договор. В летните периоди колегите от агенцията по заетостта отчитат увеличение“, каза тя. По думите й те са основно от Украйна, тъй като броят на бежанците от други страни, е изключително малък.

Шалапатова коментира и случаят с детето, което в продължение на месеци е живяло в кокошарник. Тя увери, че детето е в добро психично състояние.

„Няма поведенчески проблеми. Училището е свършило изключително добра работа с приемането на детето и с неговата адаптация в училищната среда“, посочи министърът.

ПРОЧЕТИ

Back to top button