ЛАЙФСТАЙЛ

Юксел Кадриев взриви ефира с признания за важна жена и… ВИДЕО

Започваме малко по-малко да осъзнаваме, че трябва да сме не просто добри, а да правим добро. Тази година е изпълнена с много примери независимо от всички турбуленции, които тресат държавата, това заяви Юксел Кадриев в сутрешния блок на bTV.

„Може да сме граждани на света, но сме родени на Балканите. Ние сме в центъра на събитията.

Имаме си плюсовете и минусите. Нашият манталитет е уникален и е такъв какъвто е“, добави той.

Тази година Кадриев получи и специалната награда за цялостен принос към телевизията и развитието на bTV Новините.

„Това е голяма отговорност още повече такова признание от колегите е равносилно на Оскар. Има едно нещо, което винаги си напомням заради отговорността, която един водещ носи със себе си и то е, че когато вляза в студиото и кажа: „Добър вечер, Вие сте с bTV Новините“. Аз имам предвид всеки един човек, който стои зад този продукт, който зрителят ще види“, обясни Кадриев.

Първите си крачки в нюзрума на bTV, Юксел Кадриев определя така:

„Млад, наивен. Бяха едни много романтични времена, в които си мислехме, че всичко, което лети, може да се хване и да се изяде. И то беше така, за нас нямаше невъзможни неща“.

„Един от най-важните уроци, на които ме научи ефирът, е, че камерата е безпогрешна и тя хваща всеки фалш„, обясни още водещият.

В професионалния ми път на водещ още в самото начало най-важният човек е Люба Ризова. Тя е човекът, на когото дължа пребиваването си в bTV.

Юксел Кадриев, Люба Ризова и Венелин Петков, Снимка: Булфото

Иван Гарелов, Уляна Паунова са ми подавали ръка. Най-важният ми човек за професионалния ми старт е проф. Елисавета Сотирова от НАТФИЗ“, добави още той.

Според него медийната среда се е променила много в годините: „Ние имаме огромен поток от информация, от който трябва да отделим плявата. Трудно е да се отсеят истината и фактите“.

ПРОЧЕТИ

Back to top button