ИКОНОМИКА

НАП извади на тезгяха завод в Търновско, изхранвал стотици

Териториалната агенция на НАП във Велико Търново обяви на търг завод „Бронз“, който има сериозни традиции в областта на леярството и машиностроенето, пише „Труд“. 

В обявата е посочено, че се продава урегулиран поземлен имот с площ по документи 45 000 кв.м и УПИ II за газстанция с площ 574 кв.м, разположени в регулационните граници на Долна Оряховица.

В цената от 2 660 186 лв. с ДДС, са включени и построените върху парцела девет сгради – портиерна, склад, административна сграда, цех и други.

От НАП уточняват още, че имотът е с вещни тежести – възбрана по изпълнително дело от 1 април 2020 г. на ЧСИ. Депозитът за участие в търга е в размер на 20 % от обявената начална продажна цена.

Заводът „Бронз“ отваря врати през 1964 г. Той е съставен от два цеха „Леярен“, в който се изработват отливки от цветни сплави и сив чугун, както и „Машиностроителен“ – за механична обработка на металите.

Процедурата за ликвидация е открита в средата на май тази година. Без препитание остават стотици местни, тъй като предприятието е един от основните работодатели в града. Сериозно забавяне има и в изплащането на заплатите им.

За казуса е уведомена Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“, която е поискала от Софийски градски съд, по седалище на работодателя в ликвидация, дружеството да бъде обявено в несъстоятелност.

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button