ОБЩЕСТВО

Последни лоши новини за ранените в мелето край Панчарево, в критично състояние са…

Девет души са пострадали, някои от които са в критично състояние по последни данни от столичните болници, а един е загинал при верижната катастрофа на пътя между София и Самоков край Панчарево, станала късно снощи.

На разклона за Бистрица, както информира , кола пътуваща към София, губи управление и се блъска в друг автомобил челно. 

Загиналият е около 30-годишен, а тежко пострадалите са момичета на 16, 17 и 18 години. Едно от тях е в критично състояние.

 

Ранените са настанени в „Св. Анна“, „Пирогов“ и ИСУЛ. Най-възрастният е на 44 години. Останалите са на възраст между 16 и 18 години.  

Неправилно изпреварване, превишена скорост или употреба на алкохол са трите основни версии за тежкия инцидент.

В болницата са приети 4 лица, от които две деца и двама пълнолетни, като единият от тях е почти дете – на 18 години. 16-годишното момче е с голяма травма на главата, но в момента няма опасност за живота, но е в детска неврохирургия за наблюдение. Това съобщи директорът на „Пирогов“ Валентин Димитров.

„Другите две момчета са обработени в шокова зала и е установено, че няма тежки наранявания и са освободени за вкъщи. 29-годишна млада жена е с полифрактура и счупвания на долен крайник, глезен, таз. Спираме кръвоизливите в коремна област и още е в хирургична зала, обработват се и счупванията. Тя е в тежко състояние и времето ще покаже дали ще се справи“, допълни той. 

Д-р Славчо Близнаков от „Света Анна“, където са настанени част от пострадалите в катастрофа, също даде последни данни за състоянието им.

„18-годишно момиче е с травма на мозъка, лицевите кости и фрактура на ръка. Стабилизирана е. Има 16-годишно момиче в ужасно тежко състояние, докарана е в кома. Тя е с тежка черепно-мозъчна травма, травма на гърди, корем и двете бедра. Възстановени са дишането и сърдечната дейност. Оперирана е, отстранен е далака.

Има още едно момиче, което е в реанимация с гръдно-коремна травма, дренирана, с фрактура на тазобедрена става. Две от момичетата са с опасност за живота, а едно от тях е в крайно тежко състояние“, съобщи той. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Микроблейдинг

ПРОЧЕТИ

Back to top button