ЗДРАВЕ

Прецакани: Тези хората отслабват най-трудно

Всеки иска да изглежда добре, но борбата с килограмите прави тази задача не лека. От друга страна има хора, които колкото и да се опитват, отслабват по-бавно от другите.

Откриха коя е „най-силната“ кръвна група

Оказва се, че има и конкретна причина за това и тя се крие в техния организъм. Всъщност кръвната група оказва влияние върху скоростта на метаболизма ни и способността на тялото ни да отслабва бързо.

Диетологът д-р Сийма Канна разкри хората с коя кръвна група отслабват най-трудно.

Кръвната група, която отслабва най-трудно

Според експертката става въпрос за представителите с кръвна група AB и AB-. Те не могат лесно да променят хранителните си навици и съответно за тях загубата на тегло е най-трудна.

Хората, които лесно могат да променят хранителните си навици и по този начин успяват лесно да отслабнат, са хората с О и В кръвна група.

Хората с B кръвна група имат по-висока базална метаболитна скорост (BMR), поради което никога не наддават твърде много на тегло, добавя д-р Сийма.

Диетологът допълва, че храните, които ядем, реагират с нашата кръв. В случая придържането към диета, предназначена специално за вашата кръвна група, може да помогне за бързото храносмилане.

Спазването на съответния режим ще ви помогне да отслабнете, да предотвратите заболявания и да имате повече енергия, твърди специалистът. 

Диетологът твърди, че като се хранят според кръвната група, хората могат да бъдат по-здрави, да живеят по-дълго и да постигнат идеалното си тегло.

Специалистът допълва, че изборът на храни и дори на упражнения трябва да зависи от кръвната група.

Ето кратък диетичен план за всяка кръвна група:

Хората с нулева група трябва да ядат храни с високо съдържание на протеини, много зеленчуци и риба, но трябва да ядат ограничено боб, бобови растения и зърнени храни.

Тези хора трябва да ядат морски дарове, червено месо, броколи, спанак и зехтин, за да отслабнат. Те трябва да избягват млечни продукти, царевица и пшеница.

Хората от група А трябва да избират зеленчуци, плодове, тофу, пуешко, пълнозърнести храни и морски дарове и да избягват месото.

За да отслабнат, трябва да ядат повече ананас, зехтин, морски дарове, зеленчуци и соя. Също така трябва да избягват консумацията на млечни продукти, царевица, боб и пшеница.

Представителите на група В трябва да изберат разнообразна диета, която включва месо, плодове, морски дарове, млечни продукти и зърнени храни.

За да отслабнат, те трябва да ядат повече зеленолистни зеленчуци, черен дроб, яйца и да избягват царевица, пиле, пшеница и фъстъци.

Хората с група АВ трябва да ядат млечни продукти, агнешко, тофу, риба, плодове, зеленчуци и зърнени храни.

За да отслабнат, трябва да ядат повече тофу, морски дарове, зеленолистни зеленчуци и водорасли. Необходимо е да избягва пилешко месо, царевица, боб и елда./Zdrave.to

ПРОЧЕТИ

Back to top button