ЗДРАВЕ

Старинна “циганска” рецепта помага против окапване на косата

Всъщност става дума за 4 лосиона, изписани на същото това листче, които се нанасят на косата, за да стане тя не само здрава, но и бляскава. Никой не може да каже със сигурност дали една от рецептите е циганска, но така е било написано навремето, пък и не е тайна, че в по-стари времена много жени от този етнос действително са били със завидно разкошни и бляскави коси.

Лосион първи. „Медов крем“.

Смесете едно сурово яйце с чаена лъжичка мед и две чаени лъжички слънчогледово масло. Нанесете на косата, масажирайте, след което увийте главата си с кърпа и в продължение на 15 минути нагрявайте със сешоара. След това измийте косата.

Лосион втори. „Конячен“. Разбийте жълтъка на едно яйце с две супени лъжици коняк и масажирайте кожата на главата. След това измийте с топла вода, а най-накрая можете да изплакнете с лайкова отвара.

Лосион трети. „Циганския“. Изчистете една средно голяма глава лук, нарежете я на ситно и изсипете в половин чаша ром. Тази смес трябва да престои 24 часа, след което се прецежда. Масажирайте кожата на главата си 2 пъти на ден. Подходяща е и като лекарство против окапване на косата.

Лосион четвърти. „Яйчен“. Разбийте два жълтъка с чаша топла вода, прецедете и нанесете на косата. Оставете да престои един час, след което отмийте без сапун.

ПРОЧЕТИ

Back to top button