СВЯТ

Бременна жена бе ухапана от отровна змия, ето какво се случи след това

Бременна жена в Камерун успя да роди здраво бебе, преди да загуби живота си след ухапване от отровна змия, съобщава New York Post, позовавайки се на медицинското научно списание The New England Journal of Medicine.

Ефа, смъртоносно отровна змия от семейство усойници, е ухапала 25-годишната жена, когато е била бременна в седмия месец. Жертвата започнала да изпитва вагинално кървене, болки в корема и контракции.

Лекарите прегледали пациентката и откриха нисък брой тромбоцити в кръвта й и диагностицираха коагулопатия, нарушение на системата за съсирване на кръвта.

Според тях симптомите са причинени от отровата на змията.

На пациентката е дадена противоотрова, но на третия ден от престоя й в болницата кръвотечението и болката в областта на таза се засилват, започва процесът на раждане. Ден по-късно се родило здраво момченце с тегло 3,4 килограма.

След раждането състоянието на пациентката не се подобрява. Заради продължаващото кървене жената е преместена в друга болница, където лекарите й поставят диагноза остра бъбречна недостатъчност. Въпреки усилията на лекарите, пациентката е починала.

Отровата на змията ефа има изразен хемолитичен ефект и е опасна за хората. Тези змии са често срещани в Северна Африка и Азия. Дължината на възрастните индивиди може да достигне 90 сантиметра.

Превод и редакция

ПРОЧЕТИ

Back to top button