ЗДРАВЕ

Как се лекува хипертония без лекарства

За да се отървете от хипертонията, не е достатъчно да приемате само лекарства. Как да постигнем положителен ефект без тяхна помощ обясни рехабилитаторът и кандидат на медицинските науки Александър Шишонин.

Както обясни специалистът, лекарствата не лекуват високо кръвно, а само премахват симптомите. За добро здраве е необходимо да водите активен начин на живот и да се придържате към правилното хранене.

„На първо място е кръвообращението на мозъка. Ако шията е притисната, мозъкът е слабо кръвоснабден, тогава физическата активност и диетата няма да помогнат. Ако човек започне с гимнастика за врата, допълнена с движения и правилно хранене, тогава той може да се оправи”, отбеляза лекарят. 

Според Шишонин трябва да свикнете да правите упражнения сутрин циклично. Идеалният набор от упражнения е 5 лицеви опори и 10 коремни преси. Освен това е важно да ходите много пеша и да ползвате стълбите, а не асансьора.

Освен това веднъж седмично е полезно да имате „гладен ден“ или да не ядете нищо поне половин ден, допълва експертът./Zdrave.to

ПРОЧЕТИ

Back to top button