СВЯТ

Руската пехота удари греда край село Ласточкино, ген. Рудской очаква нова контра на ВСУ КАРТА

Руските войски, след като поеха контрола над Авдеевка, са опитали масирани атаки близо до село Ласточкино, но украинските сили са ги отблъснали, пишат от украинското специализирано издание DeepState, цитирани от РБК-Украйна.

Руснаците са извърши атаки в района на Ласточкино със значителен брой пехота, но всички тези опити са били неуспешни.

Отбелязва се, че сега те трупат сили в района и вероятно ще възобновят щурмовите операции през следващите дни.

Също така се съобщава, че руските войски атакуват в Первомайское и са се приближили до Невелское.

Край селото се водят боеве. Боеве се водят и при Георгиевка, Победа и Новомихайловка, където руснаците са увеличили натиска.

Анализаторите отбелязват, че след края на битките за самата Авдеевка руските войски вероятно ще трябва да вземат решение за прехвърляне на основните сили в други сектори на фронта.

„Врагът може да се опита да навлезе в оперативното пространство западно от града или да се концентрира върху Купянск, Часов Яр или Работино“, се казва в публикацията.

Не е изключен нов опит за контранастъпление на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) при сериозна подкрепа от страна на западните страни.
Това заяви в интервю началникът на Главното оперативно управление на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия – първият заместник-началник на Генералния щаб генерал-полковник Сергей Рудской.

„Въоръжените сили на Украйна все още запазват своята боеспособност за водене на активни действия. В бъдеще, в случай на широкомащабна военна помощ от Запада, не е изключен нов опит за контранастъпление“, уверен е той.

ПРОЧЕТИ

Back to top button