СВЯТ

След диагнозата на краля: Хари се завръща на Острова

Драмите на Острова след извънредната новина от Бъкингамския дворец, че крал Чарлз III е диагностициран с рак, тепърва започват. Оказа се, че те са се прехвърлили и към САЩ.

Преди минути се разбра, че принц Хари е разговарял с крал Чарлз III за диагнозата му рак. По-малкият син на британския монарх е заявил, че ще пътува от Калифорния до Обединеното кралство, за да го види през следващите дни, уточнява BBC.

Междувременно британския премиер Риши Сунак написа в социалната мрежа: „Пожелавам на Негово Величество пълно и бързо възстановяване. Нямам съмнение, че той ще се завърне с пълна сила много бързо и знам, че цялата страна му пожелава всичко най-добро“.

Първите министри на Шотландия, Уелс и Северна Ирландия заявиха, че са дълбоко натъжени от вестта за диагнозата на краля. 

припомня, че днес от Бъкингамския дворец съобщиха, че монархът е с рак, без да уточняват подробности. Туморът бил открит по време на неотдавнашното му лечение в болница.

Чарлз III ще отложи публичните си ангажименти, в които се очаква да бъде заменен от представители на кралското семейство.

Превод и редакция

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

ПРОЧЕТИ

Back to top button